гривні грн

Як вибрати валик для фарбування стін та стель?

Категорії

З ремонтом рано чи пізно стикається кожен. Найпоширеніший етап ремонтних робіт – це фарбування поверхонь. Для цієї процедури необхідно не тільки вибрати склад, що правильно фарбує, але і інструмент для фарбування. Щоб підібрати якісний валик для фарбування стін необхідно знати, які валики існують. Також важливо розуміти, що для фарбування різними видами фарби потрібні різні валики.

Як зрозуміти, що потрібний саме валик?

Основними інструментами для фарбування є пензлі, валики та фарбопульти. Краскопульти найчастіше електричні використовують переважно на виробничих підприємствах. Для побутового використання, так само як і для ремонтів дитячих закладів, офісів вони будуть менш зручними. При їх використанні слід використовувати склади певної густоти, інакше прилад може вийти з ладу.

Пензлі застосовуються там, де потрібне фарбування дрібних деталей, невеликі об'єми або де потрібна особлива акуратність. У решті випадків лідирують валики. Вони просто необхідні для нанесення різноманітних складів, як на горизонтальні, так і на вертикальні поверхні.

Ними легко працювати.

Процес фарбування не витрачає багато зусиль.

При необхідності можна скористатися подовжувачами.

Головне, з усієї різноманітності будівельного інструменту, правильно підібрати валик малярський.

Види валиків: поролоновий, з ниток, велюровий, з натурального хутра.

Валики бувають знімні і незмінні. У першому випадку ручка у приладу залишається, а шубка при необхідності замінюється. Особливою популярністю користується валик TM Anza. Також, існують структурні валики, вони використовуються для надання поверхонь певної структури, рельєфу. Даний вид ремонту не дорогий, але досить модний і стильний.

Крім шубки валика, потрібно визначитися з його розмірами, діаметром та шириною. Ширина, що вибирається, залежить від площі поверхні, що фарбується. Для невеликих поверхонь існують дуже малі розміри.

Коли потрібен валик із поролону

Поролоновий валик має невисоку вартість, тому він має попит. Але з ним треба бути дуже обережним. Інструментом з поролону потрібно працювати поволі, інакше можна забризкати все навколо. Також, дані валики можуть викликати появу бульбашок через свою структуру. Оптимальним варіантом використання валиків з поролону є нанесення ґрунтовок або клейових сумішей.

Нитка, хутро або велюр

Нитка, хутро, велюр – це все представники ворсистих валиків. Хутро може бути натуральним або синтетичним (поліамідним). Хутряний валик буде ідеальним рішенням для органічних фарб. Дані пристрої допомагають наносити барвник рівномірно, швидко і без смужок, тим самим зменшивши витрату речовини. Але єдиною рекомендацією є правильний вибір виробника валиків. Якщо виробник сумнівний, при фарбуванні валик може залишати ворсинки. 

Велюрові валики знайшли широке застосування нанесення лаків. Вони дозволяють провести фарбування рівним шаром. Але, непрофесіонали, використовуючи ці валики можуть залишати сліди від ворсинок.

Ниткові валики потрібні, коли потрібно терміново пофарбувати поверхню.

Який валик вибрати для стелі ?
Для якісного фарбування стелі рекомендуються використовувати валики з натуральним ворсом, переважно середньої довжини. Ручку валику краще вибирати довгу, так рука менше втомлюватиметься при фарбуванні.

Коментарі
Поки немає відгуків
Написати коментар
Ім'я*
Email
Введіть коментар*
Мови